P4 Rotterdam Airport

Airport-Rotterdam-parking-p4

Wanneer u op reis gaat vanaf Rotterdam The Hague Airport, dan is de handigste manier om naar de luchthaven te reizen met de auto. Vervolgens dient u wel te parkeren Rotterdam Airport, zodat uw auto veilig achterblijft in Nederland tijdens uw reis. Het beste reserveert u de parkeerplaats vooraf en dat kan bij zowel de officiële als de goedkopere alternatieve parkings.

In dit artikel vertellen we u meer over het parkeren bij P4 Rotterdam Airport, zoals de tarieven, het parkeerproces en de alternatieve mogelijkheden rondom het vliegveld.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Rotterdam Airport
ParkingKosten per weekService 
P4 Rotterdam Airport
€ 106,50 - week
€ 13,31 - dag
Lopen
8 min
Informatie
Speed Parking€ 85,00 - week
€ 10,62 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer
Green­Parking€ 86,50 - week
€ 10,81 - dag
Shuttle
6 min
Reserveer
Park Simply€ 87,50 - week
€ 10,93 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Park Air€ 91,00 - week
€ 11,37 - dag
Shuttle
12 min
Reserveer
Valet Parking Rotterdam Airport€ 113,25 - week
€ 14,15 - dag
Valet
0 min
Reserveer

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

In bovenstaande tabel ziet u de prijzen voor Rotterdam Airport P4, maar ook van de parkings rondom de luchthaven. Deze zijn over het algemeen goedkoper én u krijgt hier meer service dan bij een geautomatiseerde parkeerplaats. Zo stapt u met een shuttle- of valetservice altijd direct uit bij de luchthaven, terwijl u vanaf P4 Rotterdam na het parkeren nog 5 tot 8 minuten moet lopen.

De luchthaven is niet erg groot, maar toch zijn er voldoende parkeermogelijkheden. Denk hierbij aan Airportplein P4 Rotterdam, maar ook andere parkeerlocaties. We hebben ze allemaal voor u op een rij gezet in ons artikel over de parkeertarieven Rotterdam Airport.

 

De parkeerservice van P4 Rotterdam

P4 Rotterdam AirportHet parkeren Rotterdam Airport P4 is niet via onze website te boeken. Het is wel mogelijk om via onze website alternatieve parkeeraanbieders met elkaar te vergelijken en een boeking maken. Goed om te weten is dat tot november 2021 deze parkeerlocatie bekend stond onder de naam P3 Lang Parkeren Rotterdam Airport.

P4 Rotterdam luchthaven in één overzicht:

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
🚶   Reistijd7 min.
🔑 SleutelbehoudJa, zelf meenemen
🕔 Openingstijden24/7
  • Officiële buiten parkeerplaats van de airport
  • Ongeveer 7 minuten loopafstand van de vertrekhal
  • Entree middels kentekenherkenning of creditcard
  • Elektrisch laden mogelijk
  • 24/7 geopend

 

Parkeren doet u op Airportplein P4 in Rotterdam, waarna u zelf nog 4 tot 7 minuten met uw bagage naar de terminal moet lopen. Het in- en uitrijden gaat op kentekenherkenning. Deze vult u bij het maken van de reservering in, zodat het betreden van het parkeerterrein weinig tijd in beslag neemt.

Zodra uw kenteken gelezen is, komt er automatisch een parkeerticket uit het apparaat. U pakt de kaart, waarna de slagboom opent. Deze parkeerkaart dient u goed te bewaren, want deze heeft u nodig om bij terugkomst het terrein weer te kunnen verlaten met uw auto.

Het is allereerst goed om te weten dat u het parkeerterrein vindt op Airportplein 60 te Rotterdam. Parkeren doet u onoverdekt op de buiten parkeerplaats. Wanneer u een elektrische auto rijdt, kunt u deze opladen bij één van de 26 laadpunten. Het is bij Rotterdam Airportplein P4 niet mogelijk een laadpunt van tevoren te reserveren. De kosten voor het laden bedragen € 0,50 als starttarief en daarna € 0,70 per kWh. Dit doet u met uw eigen laadkabel en laadpas.

 

Parkeertarieven van Rotterdam Airport P4

Wanneer uw keuze is gevallen op P4 parkeren Rotterdam Airport, dan kunt u online reserveren. Wanneer u zonder reservering gaat parkeren, zijn de parkeerkosten namelijk een stuk hoger. In onderstaande tabel ziet u het 'oprij' tarief die u betaalt als u parkeert zonder reservering. Dit betaalt u dan bij terugkomst bij de betaalautomaat met uw parkeerticket.

TermijnP4 Rotterdam
0-20 minuten€ 2,00
per extra 20 minuten€ 2,00
Vanaf 8 tot maximaal 24 uur€ 44,00
48 uur€ 85,00
72 uur€ 115,00
Daarna per extra dag+ € 10,00

Wanneer u online een boeking maakt, houd dan rekening met flexibele parkeertarieven. De luchthaven raadt daarom aan om het parkeren P4 Rotterdam Airport op tijd te reserveren. 

 

Het boekings- en annuleringsbeleid van P4

Maakt u een online een boeking, dan kunt u met diverse betaalmethodes de reservering voltooien. Zo kan betalen met creditcard, zoals Visa, Mastercard of American Express, en met iDEAL. Andere betaalvormen zijn niet mogelijk, waardoor Belgische reizigers zonder creditcard hier niet kunnen reserveren.

U rijdt vervolgens met uw online reservering naar het adres P4 Rotterdam Airport en rijdt binnen met kentekenherkenning. 

Wilt u toch uw reservering annuleren? Dan kost dit € 5,00. Het annuleren of wijzigen kan tot één dag voor vertrek.

 

Disclaimer van de parkeertarieven

  • Let op: P4 Rotterdam Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Rotterdam Airport website. Ons voordelige aanbod vindt u door Rotterdam Airport en uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens direct reserveren.
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode april 2024
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Rotterdam Airport parkeren website.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving