P4 Rotterdam Airport

Airport-Rotterdam-parking-p4

Wanneer u op reis gaat vanaf Rotterdam The Hague Airport, dan is de handigste manier om naar de luchthaven te reizen met de auto. Vervolgens dient u wel te parkeren Rotterdam Airport, zodat uw auto veilig achterblijft in Nederland tijdens uw reis. Het beste reserveert u de parkeerplaats vooraf en dat kan bij zowel de officiële als de goedkopere alternatieve parkings.

In dit artikel vertellen we u meer over het parkeren bij P4 Rotterdam, zoals de tarieven, het parkeerproces en de alternatieve mogelijkheden rondom het vliegveld.

 

Parkeertarieven van P4 Lang Parkeren Rotterdam Airport

 
ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
P4 Rotterdam Airport€ 103,50 - week
€ 12,94 - dag
Loopafstand
> 5-8 min
Bekijk
Speed Parking€ 81,00 - week
€ 10,13 - dag
Shuttle
> 5 min
Reserveer
Park Simply€ 91,26 - week
€ 11,40 - dag
Valet
> 1 min
Reserveer
Park Air - Shuttle€ 92,99 - week
€ 12,00 - dag
Shuttle
> 12 min
Reserveer
Park Air - Valet
€ 161,25 - week
€ 20,16 - dag
Valet
> 1 min
Reserveer

 

In bovenstaande tabel ziet u de prijzen voor P4 Rotterdam Airport, maar ook van de parkings rondom de luchthaven. Deze zijn over het algemeen goedkoper én u krijgt hier meer service dan bij een geautomatiseerde parkeerplaats. Zo stapt u met een shuttle- of valetservice altijd direct uit bij de luchthaven, terwijl u vanaf P4 Rotterdam na het parkeren nog 5 tot 8 minuten moet lopen.

De luchthaven is niet erg groot, maar toch zijn er voldoende parkeermogelijkheden. We hebben ze allemaal voor u op een rij gezet in ons artikel over de parkeertarieven Rotterdam Airport.

 

Alle informatie over P4 Rotterdam

P4 Rotterdam AirportLet op: Rotterdam Airport P4 is niet via onze website te boeken. Het is wel mogelijk om via onze website alternatieve parkeeraanbieders met elkaar te vergelijken en een boeking maken. Goed om te weten is dat tot november 2021 deze parkeerlocatie bekend stond onder de naam P3 Lang Parkeren Rotterdam Airport.

 

De parkeerservice bij Rotterdam Airport P4

Parkeren doet u op Airportplein P4 Rotterdam, waarna u zelf nog 4 tot 7 minuten met uw bagage naar de terminal moet lopen. Het in- en uitrijden gaat op kentekenherkenning. Deze vult u bij het maken van de reservering in, zodat het betreden van het parkeerterrein weinig tijd in beslag neemt.

Zodra uw kenteken gelezen is, komt er automatisch een parkeerticket uit het apparaat. U pakt de kaart, waarna de slagboom opent. Deze parkeerkaart dient u goed te bewaren, want deze heeft u nodig om bij terugkomst het terrein weer te kunnen verlaten met uw auto.

 

Het parkeerterrein van P4 Rotterdam Airport

Het is allereerst goed om te weten dat u het parkeerterrein vindt op Airportplein 60 te Rotterdam. Parkeren doet u onoverdekt op de buiten parkeerplaats. Wanneer u een elektrische auto rijdt, kunt u deze opladen bij één van de 26 laadpunten. Het is bij Airportplein P4 in Rotterdam niet mogelijk een laadpunt van tevoren te reserveren. De kosten voor het laden bedragen € 0,50 als starttarief en daarna € 0,70 per kWh. Dit doet u met uw eigen laadkabel en laadpas.

 

P4 Rotterdam luchthaven in één overzicht:

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
🚶   Reistijd7 min.
🔑 SleutelbehoudJa, zelf meenemen
🕔 Openingstijden24/7
  • Officiële buiten parkeerplaats van de airport
  • Ongeveer 7 minuten loopafstand van de vertrekhal
  • Entree middels kentekenherkenning of creditcard
  • Elektrisch laden mogelijk
  • 24/7 geopend

 

Meer informatie over de alternatieve parkeergelegenheden

Er is behalve Rotterdam Airportplein P4 nog veel meer keuze als u wilt parkeren bij de Rotterdamse luchthaven. Deze hebben als groot voordeel dat ze goedkoper zijn en daarbij ook nog eens nauwelijks loopafstand tot de terminal. We leggen u graag uit waar u uit kunt kiezen.

 

Valet

Het is niet voor niets dat valetservice een veelgebruikte methode is om de auto te parkeren op de luchthaven. U stapt namelijk direct uit bij de luchthaven in het gemak van uw eigen auto. Ter plaatse neemt de chauffeur van de parking uw auto van u over. Na een controle wordt de auto meegenomen en geparkeerd op het afgesloten terrein. U kunt vervolgens de terminal inlopen met uw bagage.

Deze comfortabele manier van parkeren is beschikbaar bij onder andere Park Simply. Bij Park Air Valet en Nu Parkeren wordt uw auto standaard overdekt geparkeerd tijdens uw reis.

 

Shuttle

Een goedkopere manier van parkeren is in combinatie met een shuttleservice. Hierbij parkeert u zelf uw auto op het parkeerterrein, waarna u met de shuttlebus naar de luchthaven gebracht wordt. Deze rit duurt 5 tot 12 minuten, waardoor u binnen een mum van tijd in de vertrekhal staat. De kortste transfertijd heeft u bij Park Air, maar ook Speed Parking en Green Parking bieden een fijne en snelle shuttleservice aan.

 

Disclaimer van de parkeertarieven

  • Let op: P4 Rotterdam Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Rotterdam Airport website. Ons voordelige aanbod vindt u door Rotterdam Airport en uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens direct reserveren.
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode december 2023
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Rotterdam Airport parkeren website.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving