P1 Keulen Airport

Airport-Koeln-P1

Gaat u op reis via Keulen Airport en wilt u meer weten over de parkeermogelijkheden rondom Keulen Airport? In dit artikel leest u alles over P1 Keulen, een van de vier officiële parkeergelegenheden van Keulen Airport. Wij vertellen u alles over het parkeerterrein, het parkeerproces, de parkeertarieven en vergelijken dit met een aantal alternatieve parkeermogelijkheden. 

Wilt u parkeren bij P1 Keulen Airport? Klik op de link en reserveer eenvoudig en voordelig uw parkeerplaats direct online!

Parkeren bij P1 Keulen Airport?
> Vergelijk de parkeermogelijkheden hier <

 

Parkeertarieven P1 Keulen Bonn Airport

ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 

P1 Keulen Airport

€ 234,00 - week
€ 29,25 - dag

Loopafstand
> 1 min

Reserveer

ParkTime

€ 65,00 - week
€ 8,13 - dag

Shuttle
> 15 min

Reserveer

Ideal Parken - Shuttle

€ 72,50 - week
€ 9,06 - dag

Shuttle
> 8 min

Reserveer

EcoPark

€ 75,00 - week
€ 9,38 - dag

Shuttle
> 6 min

Reserveer

Park & Fly Köln

€ 105,00 - week
€ 13,13 - dag

Shuttle
> 6 min

Reserveer

Ideal Parken - Valet

€ 155,00 - week
€ 19,38 - dag

Valet
> 0 min

Reserveer

 

Alle info over P1 Keulen Airport

P1 Keulen Airport

De parkeergarage P1 Keulen bevindt zich direct bij Terminal van het vliegveld. U bent dus minimale tijd kwijt tijdens het parkeren en de vervolging van uw reis naar het vliegveld, maar hier betaalt u dan ook voor. U kunt niet zomaar elk type auto voor een onbepaalde tijd parkeren. De minimale parkeertijd voor een online reservering bedraagt 24 en de maximale parkeertijd bedraagt 10 dagen. Het maken van een online reservering kan tot één uur voor de verwachte aankomsttijd. 

U kunt tevens kiezen voor de parkeergarages P2 Keulen, P3 Keulen of buitenparking PN Keulen. De parkeergarage P1 heeft plaats voor 1.120 auto’s waarvan de meeste plaatsen bedekt zijn.

Boek P1 Keulen Airport online →

 

Het parkeerproces

Zoals gezegd parkeert u op loopafstand van de terminal, de parkeergarage bevindt zich direct naast de luchthaven.

 • Bij aankomst: Indien u een online reservering heeft gemaakt dan rijdt u direct naar het parkeerterrein en betreedt u deze middels kentekenherkenning. Vervolgens zoekt u simpelweg een parkeerplek, parkeert u uw auto en kunt u te voet door naar de luchthaven. 
 • Bij terugkomst: Bij terugkomst loopt u simpelweg weert terug en kunt u het terrein verlaten middels dezelfde kentekenherkenning. Makkelijker dan dit gaat het niet worden!

 

Het parkeerterrein

Zoals eerder benoemd is er plaats voor maar liefst 1.120 auto's en een onbekend aantal motoren en scooter. De parkeergarage is grotendeels overdekt en u kunt uw auto dus netjes parkeren, beschermd tegen de weersomstandigheden. Keulen Airport P1 heeft een maximale doorrijhoogte van 1,95 meter, houdt hier dus rekening mee als u met een groot voertuig komt parkeren. 

Het is dus tevens mogelijk om motorfietsen of scooters te parkeren, dit doet u echter in parkeergarage 2 in een afzonderlijke zone (etage 4, sector D). In de P1 Keulen parkeerplaats is dat dus niet mogelijk. 

Let op: De maximale parkeertijd in P1 Koln bedraagt slechts 10 dagen. Indien u voor een langere periode wilt parkeren dan kunt u tot maximaal 6 weken parkeren in P2 Koln, P3 Koln en P-Nord. Als u de parkeertijd overschrijdt dan dient u deze bij terugkomst te betalen bij een van de kassa-automaten. 

 

Het parkeren bij P1 Keulen samengevat:

🚗 ParkeerterreinOverdekt
🚶 ParkeerserviceLoopafstand (1 min)
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
 • Plaats voor 1.120 voertuigen
 • Maximale inrijhoogte van 1,95 meter
 • Parkeren op 1 min loopafstand
 • Grotendeels overdekt parkeren
 • Minimale parkeertijd bij online reservering 24 uur
 • Maximale parkeertijd bij online reservering 10 dagen
 • Entree middels kentekenherkenning

Boek P1 Keulen Airport online →

 

Meer info over de alternatieve parkeermogelijkheden

U heeft in de prijstabel al een aantal andere parkeeropties gezien. Dit zijn parkeeraanbieders met een parkeerterrein nabij de luchthaven die een parkeerplaats aanbieden met behulp van een shuttle- of valetservice. Beide parkeermethoden zijn eenvoudig in proces en voordelig in tarieven. Hieronder vindt u meer informatie over beide parkeerprocessen en informatie over iedere alternatieve parkeeraanbieder. 

 • Shuttleservice: Hierbij parkeert u uw auto en wordt u vervolgens naar de luchthaven gebracht in een shuttlebus(je). Bij terugkomst wordt je weer opgehaald en teruggebracht naar je auto. Dit is doorgaans de goedkoopste manier van parkeren. 
 • Valetservice: Hierbij rijdt u direct naar de luchthaven en aldaar wordt uw auto overgenomen door een chauffeur. Deze chauffeur parkeert uw auto op het parkeerterrein en brengt deze bij terugkomst weer terug naar de luchthaven. Op het moment van schrijven is er slechts één Keulen Airport valet parking beschikbaar. 

 

Parking Airea

Logo Parking Airea Keulen AirportOp het moment van schrijven is Parking Airea de beste optie indien u zo voordelig mogelijk wilt parkeren. U bespaart ten opzichte van Koln Airport P1 maar liefst € 30 en u parkeert middels een shuttleservice. Deze shuttleservice brengt u in ongeveer 11 minuten naar de luchthaven en u kunt autosleutels op zak houden. 

Boek online →

 

EcoPark

Logo EcoPark Keulen AirportOok bij EcoPark parkeert u met een shuttleservice en ook hier maakt u prijstechnisch gezien een juiste keuze. Het parkeerterrein ligt op slechts 6 minuten reistijd, let wel dat dit exclusief afhandelings- en wachttijd is en het uidenlijke parkeren wat meer tijd in beslag zal nemen. 

Boek online →

 

ParkTime

Logo ParkTime Keulen AirportOp ongeveer 15 minuten reistijd van de luchthaven vindt u het parkeerterrein van ParkTime en ook hier parkeert u met een shuttleservice. Het parkeerterrein en de shuttleservice zijn net als alle andere parkeeraanbieders 24/7 geopend en u kunt dus overdags én 's nachts parkeren. 

Boek online →

 

Ideal Parken

Logo Ideal Parken Keulen AirportBij Ideal Parken kunt u kiezen voor zowel een shuttle- als valetservice. Met Ideal Parken shuttle bent u ongeveer 8 minuten onderweg en met Ideal Parken valet levert u uw auto af direct bij de luchthaven. Beide services zijn 24/7 beschikbaar en uw auto wordt onoverdekt geparkeerd. 

Boek shuttle →   Boek valet →

 

Park and Fly Köln

Logo Park and Fly KölnLast but not least; ook bij Park and Fly Köln parkeert u met behulp van een shuttleservice welke u in slechts 6 minuten van en naar de luchthaven brengt. Het parkeerterrein is voorzien van camerabeveiliging en 24-uurs bewaking, dit betekent ook openingstijden van 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Boek online →

 

 

Disclaimer:

 • Let op: U kunt via Vliegen en Parkeren geen parkeerplaats reserveren bij P1 Keulen, dit kan via de website van Vliegenenparkeren.Park.Aero. Via de zoekbalk worden de aanbiedingen van Vliegen en Parkeren weergegeven.
 • Let op: Alle informatie is enkel voor informatieve doeleinden en is niet gegarandeerd up-to-date, correct en volledig. Een week parkeren staat gelijk aan 8 dagen.
 • Let op: Bovenstaande prijzen gelden voor een reservering in de maand september 2022, ten minste 2 weken van te voren gereserveerd.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving