P2 Keulen Airport

Airport-Koeln-P2

Wilt u graag parkeren bij Keulen Airport en wilt u meer weten over P2 Keulen Airport? Dit is een van de officiële parkeerterrein voor u aangeboden door de luchthaven van Keulen. 

In dit artikel vertellen wij u alles over het parkeren bij P2 Keulen, van de kosten voor het parkeren tot aan een beschrijving van het parkeerproces. Daarnaast vergelijken we deze parkeeroptie met de alternatieve parkeergelegenheden.

Samenvatting:

 

De Parkeertarieven van P2 Keulen Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
P2 Keulen Airport€ 59,00€ 7,38Loopafstand3 - 5 min
ParkTime€ 45,00€ 5,63Shuttle7 MinX
Park and Fly€ 54,00€ 6,75Shuttle7 MinX
Ideal Parken - Shuttle€ 59,00€ 7,38Shuttle5 Min
Parking Airea€ 74,00€ 9,25Shuttle11 min
Ideal Parken - Valet€ 155,00€ 19,38Valet0 minX

 

In de bovenstaande tabel ziet u in een vereenvoudigd overzicht wat de tarieven voor het parkeren Keulen Airport P2 zijn voor een periode van acht dagen. Om een duidelijk beeld te geven van de algemene parkeertarieven bij Keulen Airport zijn er een aantal alternatieve parkeermogelijkheden toegevoegd. Deze alternatieven zijn direct via onze website te reserveren. Let op: P2 Keulen is niet via onze website te reserveren. 

Het is duidelijk te zien dat Keulen P2 een gemiddelde prijs heeft, er zijn goedkopere parkeerplaatsen te boeken maar er zijn ook duurdere mogelijkheden. De keuze is uiteindelijk aan u dus u kunt de belangrijkste variabelen tegen elkaar afwegen en uw keuze maken. 

 

Alles wat u moet weten over P2 Keulen Airport

P2 Keulen AirportHet parkeren bij Keulen Airport P2 doet u direct aan terminal 2, u parkeert uw auto dus op loopafstand van de luchthaven. Het parkeerterrein is grotendeels overdekt en heeft hierdoor een maximale inrijhoogte van 1,95 meter. Houdt hier dus rekening mee als u een wat groter en hoger voertuig heeft. 

U kunt parkeren inclusief en exclusief reservering. Indien u gereserveerd heeft dan kunt u voor twee verschillende optie kiezen om ter plekke de slagboom te openen. 

 • Kentekenherkenning: U rijdt simpelweg tot aan de slagboom en zowel bij aankomst als terugkomst wordt uw kenteken gelezen door een scanner en zodoende zal de slagboom automatisch voor u openen. Houdt er dus rekening mee dat u uw kenteken geheel correct invoert. 
 • QR-code: U krijgt na het afronden van uw reservering een QR-code per mail toegestuurd. Deze code houdt u bij aankomst en terugkomst bij de slagboom voor de scanner en de slagboom zal voor u openen. 

Houdt er rekening mee dat er een parkeerplaats voor u wordt vrijgehouden zodra u online heeft gereserveerd. Mocht u tijdens het hoogseizoen zien dat de parkeerplaats volzet is, maar u heeft wel een reservering gemaakt, dan kunt u gewoon de parkeerplaats betreden en een plekje uitzoeken. 

Naast P2 Keulen kunt u, indien u bij een officiële parkeerplaats wilt parkeren, ook terecht bij P1 Keulen, P3 Keulen en P-Nord Keulen

 

Meer info over het parkeerproces

Parkeren op loopafstandParkeren doet bij P2 Keulen-Bonn op loopafstand, dit is de gemakkelijkste manier van parkeren en u bent enkel afhankelijk van uzelf. Het parkeerterrein ligt direct voor terminal 2 dus u bent slechts 1 á 2 minuten onderweg richting de juiste terminal. 

 • Aankomst: U rijdt simpelweg naar het parkeerterrein gelegen op de Kennedystraße, 51147 Köln, Duitsland. Ter plekke kunt u de borden richting het correcte parkeerterrrein volgen. Eenmaal aangekomen maakt u gebruik van uw QR-code of kentekenherkenning om de slagboom te openen en het parkeerterrein te betreden. Parkeer vervolgens uw auto en u kunt te voet door richting Keulen-Bonn Airport. 
 • Terugkomst: U loopt simpelweg weer terug naar het parkeerterrein en uw auto. U verlaat het terrein op dezelfde manier als bij uw aankomst. Mocht u dus voor kentekenherkenning hebben gekozen dan gebruikt u dit ook bij het verlaten van het terren, ditzelfde geldt voor de QR-code. 

Tip: Wilt u zo voordelig mogelijk parkeren? Bekijk dan eens onze top 5 goedkoop parkeren Keulen Airport voor meer informatie. 

 

Meer info over het parkeerterrein en de faciliteiten

Het terrein van P2 Koln Airport is deels overdekt en deels onoverdekt, er is geen informatie vindbaar over het aantal parkeerplaatsen en hoe deze verdeeld zijn. Wel is het bekend dat er een maximale inrijhoogte van 1,95 meter is, auto's die hoger zijn kunnen kunnen geparkeerd worden op P-Nord Keulen Airport. 

Het is mogelijk om een elektrische auto op te laden, er zijn in toaal 10 laadstations aanwezig op Koln Airport P2. Deze laadplaatsen zijn niet online te reserveren, het laden zelf is gratis dus u betaalt de gebruikelijke parkeerkosten.


Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor gehandicapten, het aantal plaatsen is niet duidelijk. Daarnaast zijn er ook parkeerplaatsen beschikbaar voor vrouwen, deze bevinden zich in een veilige en verlichte locatie die dichtbij de liften en in- en uitgaan zijn geplaatst. 

 • Parkeerterrein/garage deels overdekt en deels openlucht
 • Maximale inrijhoogte van 1,95 meter
 • 10 laadstations voor elektrische voertuigen
 • Entree middels kentekenherkenning of QR-code
 • Parkeerplaatsen voor gehandicapten beschikbaar

 

Tarieven exclusief reservering

ParkeertermijnKosten
Per aangevangen uur€ 3,00
1 - 2 dagen€ 33,00
3 - 7 dagen€ 89,00
14 dagen€ 159,00
Iedere volgende dag+ € 7,00 per extra dag

 

In de bovenstaande tabel ziet u de tarieven exclusief online reservering. Zoals u kunt zien verschillen deze ten opzichte van het parkeren inclusief reservering. Dit is dan ook een van de redenen om altijd vooraf te reserveren. Een van de andere voornaamste redenen is beschikbaarheid, met een reservering weet u zeker dat u een plekje hebt!

 

Alternatieve parkeermogelijkheden

In de prijstabel bovenaan de pagina heeft u al een aantal parkeermogelijkheden kunnen zien. Dit zijn parkeerplaatsen die een parkeerterrein beschikbaar hebben in de buurt van Keulen-Bonn Airport en voorzien u van een parkeerservice gecombineerd met een shuttle- of valetservice.

 • ParkTime: Op ongeveer 15 minuten verwijderd van de luchthaven vindt u het parkeerterrein van ParkTime. Hier parkeert u met een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. 
 • Park and Fly Köln: Op slechts 6 minuten van Keulen Airport vindt u Park and Fly Köln. Ook hier parkeert u middels een shuttleserivce. 
 • Ideal Parken - Shuttle: De naam verklapt het al, de shuttleservice van Ideal Parken brengt u in ongeveer 9 minuten reistijd naar de luchthaven. 
 • Ideal Parken - Valet: Indien u wilt valet parkeren dan kunt u kiezen voor de valetservice van Ideal Parken, een comfortabele en snelle manier van parkeren. 
 • Parking Airea: Tot slot, ook bij Parking Airea parkeert u met behulp van een pendeldienst, ook wel shuttleservice genoemd. U bent ongeveer 11 minuten onderweg. 

Alle bovenstaande parkeermogelijkheden zijn direct via onze website te reserveren. Wilt u meer weten over een specifieke aanbieder? Klik dan op de betreffende naam hierboven, vanuit deze pagina kunt u ook direct een parkeerplaats boeken. 

Wilt u het gehele beschikbare parkeeraanbod vergelijken? Selecteer dan bovenaan deze pagina uw reisdata en klik op zoeken. Wij tonen het beschikbare aanbod, u vergelijkt en kunt vervolgens direct een reservering plaatsen. U ontvangt een bevestiging en voucher na het afronden van een reservering, deze ontvangt u per mail. 

 

Disclaimer: 

 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Keulen Airport parkeren website.​
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode februari 2022.

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker