#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten

FAQ - Veelgestelde vragen

Om snel antwoord te geven op vragen hebben we voor u een overzicht van de meestgestelde vragen gemaakt.
Reserveren
Hoe werkt online reserveren? Super gemakkelijk! U selecteerd het gewenste vliegveld, geeft uw vertrek- en aankomstdatum in u krijgt alle beschikbare parkeeraanbieders te zien. Deze kunt u met elkaar vergelijken door te filteren op diverse opties, vervolgens kunt u direct reserveren. U vult het reserveringsformulier in en doet de betaling in een veilige omgeving. Na afronding ontvangt u een reserveringsbevestiging per mail.
Moet ik vooraf betalen? Ja, de reden hiervoor is dat uw parkeerplaats dan ook voor u vastgehouden wordt. Zodoende bent u ook zeker van een plekje en kunt u onbezorgd op reis.
Welke betaalmogelijkheden zijn er? Alle gebruikelijke betaalmethoden worden aangeboden op Vliegen en Parkeren. Denk hierbij aan iDeal, Creditcard, PayPal en Mister Cash.
Hoe weet ik dat er nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn? Dat doen wij voor u! Ons systeem herkent automatisch hoeveel parkeerplaatsen er nog over zijn voor de door u geselecteerde datums. Mochten dit er minder dan 20 zijn dan wordt dit ook getoond.
Ik heb geen reserveringsbevesting ontvangen, wat nu? Geen paniek! U neemt contact met ons op en onze snelle klantenservice zal u een nieuwe bevestiging sturen. Een kleine tip, kijkt u ook alvast in uw spambox/ongewenste e-mail.
Ik wil graag een wijziging doorvoeren. Daar helpen wij u graag bij! Dit kan telefonisch, via de chat of e-mail. Hier zijn overigens geen kosten aan verbonden.
Ik wil mijn reservering annuleren. Voor € 3,- kunt u uw reservering altijd annuleren zonder extra kosten. Tot 24 uur bedragen de kosten € 6,- mocht u binnen 24 uur willen annuleren dan wordt 100% van het aankoopbedrag in rekening gebracht. indien u een reisverzekering heeft afgesloten zou u hier eventueel aanspraak op kunnen maken. We vragen de betreffende aanbieder wel of zij mee kunnen denken in een compensatie maar dit kunnen we niet garanderen.
Welke tijden moet ik invoeren? Bij Shuttle Service: de tijd dat u verwacht aan te komen op het terrein van de parking. Wat betreft de afhandelingstijd van de parkeerplaats naar het vliegveld toe kunt u een half uur aanhouden, dan zit u zeker goed! Bij terugkomst geeft u uw tijd in dat u verwacht klaar te staan. Dit is doorgaands 1 uur na de landing.

Bij Valet-Service: de tijd dat u verwacht aan te komen op de luchthaven. Bij terugkomst geeft u uw tijd in dat u verwacht klaar te staan. Dit is doorgaands 1 uur na de landing.
Ik weet niet alle gegevens, kan ik toch een reservering maken? Dat is geen probleem! U kunt uw ontbrekende gegevens altijd later nog aan ons doorgeven!
Hoe kan ik meerdere auto's reserveren? U heeft hiervoor twee opties, 1. u kunt tweemaal een reservering maken en het is direct geregeld. 2. u mailt uw gegevens naar ons en wij maken de reservering voor u in orde, let wel dat de reservering dan pas bevestigd is als u de betaallink die u toegestuurd krijgt heeft voldaan.
Moet ik vooraf reserveren? Ja, u moet vooraf reserveren omdat anders uw parkeerplaats niet vastgelegd kan worden de gewenste service niet ingepland kan worden. Tevens is dit voor u zelf ook prettig omdat u dan echt kunt genieten van een onbezorgde vakantie. Een reservering is binnen enkele minuten gemaakt!
Hoe lang moet ik vooraf reserveren? Hoe verder u vooraf reserveert hoe beter! De prijzen lopen naar mate het seizoen vordert altijd op. Voor wie toch later boekt, geen probleem. Een parkeerplaats reserveren inclusief shuttle service kan tot één uur voor vertrek. Let wel, valet service dient u 24 uur vooraf te reserveren.
Parkeren
Welke parkeervormen zijn er? We onderscheiden hierin twee vormen, namelijk: Shuttle- en Valet parkeren. Klik op de link en u komt direct uit bij de instructievideo's.
Hoe werkt Shuttle parkeren? U rijdt met uw eigen auto naar de parking en parkeert al daar uw auto. Vervolgens wordt u binnen 30 minuten met de shuttle naar het vliegveld gebracht. De shuttle kent een flexibel rijschema dus lang wachten is niet nodig. Bij terugkomst staat de shuttle weer klaar op de afgesproken plek! Bekijk hier de instructievideo.
Hoe werkt Valet parkeren? U rijdt met uw auto naar de afgesproken plek bij de vertrekhal. 30 minuten voor u verwacht aan te komen neemt u telefonisch contact op om door te geven dat u er bijna bent. Eenmaal aangekomen staat er een chauffeur op u te wachten en controleert u samen uw auto. Bij terugkomst belt u nadat u uw koffers in ontvangst heeft genomen en de chauffeur zal met uw auto klaarstaan op de afgesproken plek. Erg gemakkelijk dus! Bekijk hier de instructievideo.
Wat is de maximale doorrijhoogte? Parkings rekenen doorgaans geen doorrijhoogte indien uw auto in de openlucht geparkeerd wordt. Bij overdekte parkings kunt u een maximale doorrijhoogte van 2,10 aanhouden.
Mijn vlucht heeft vertraging Geen paniek! De parkings houden de diverse vluchten altijd nauwlettend in de gaten. Deze herkennen ze ook gemakkelijk in ons systeem!
Welke taal spreken de medewerkers van de parking? Bij alle parkings in Nederland wordt er Nederlands gesproken. Bij de parkings die gelegen zijn in Duitsland of België zijn Nederlanders werkzaam. Echter, kunnen wij u geen 100% garantie geven dat u een Nederlands sprekende werknemer aantreft. De parkings hebben ruime ervaring met het ontvangen van Nederlandse klanten.
Kan ik mijn sleutels behouden?/ wat betekend sleutelbehoud? U kunt bij diverse parkeergelegenheden uw sleutels behouden. Dit kunt u aangeven in de filter en u ziet ook een sleutel tussen de icoontjes van de parking staan. Sleutelbehoud betekend dus dat u uw sleutel zelf meeneemt op reis. Let wel, hier kunnen extra kosten aan verbonden zitten.
Wat als ik later op de parking ben? Dat vormt geen probleem gezien er meerdere shuttles rijden.
Ik kom met een andere auto, kan dat? Dat is geen probleem! U toont uw reserveringsbevestiging waarop uw gegevens vermeld staan. Mocht u dit vooraf al weten kunt u dit door ons in uw reservering laten wijzigen.
Hoelaat moet ik op de parkeerplaats zijn? Als u rekening houdt met een maximale afhandelingstijd op de parking zelf van een half uur plus de reistijd naar het vliegveld zit u altijd goed.
Hoelang duurt het voordat ik op de luchthaven ben? Alle parkings die te vinden zijn op Vliegen en Parkeren liggen tot maximaal 12 minuten rijden tot het vliegveld.
Wat zijn de shuttle tijden? De shuttlebussen hebben een flexibel rijschema, u hoeft dus bij het missen van een shuttle nooit lang te wachten!
Hoeveel personen kunnen met een shuttlebus mee? De meeste shuttles vervoeren 8 personen per keer.
Ik zit in een rolstoel, kan ik met de shuttlebus mee? Als de rolstoel ingeklapt kan worden dan kan deze altijd mee.
Heeft de parkeerplaats invalide parkeervakken? Bij de rond omliggende externe aanbieders van parkeren zijn geen invalide parkeervakken. De parkeerplaatsen van het vliegveld zelf hebben deze plaatsen wel.
Shuttle, waar wordt ik afgezet en opgehaald? U wordt afgezet bij de vertrekhal en opgehaald bij de aankomsthal. Deze instructies krijgt u altijd nog mee bij de parking, veelal ook nog in de vorm van een kaartje met daarop het telefoonnummer.
Valet, waar wordt mijn auto overgenomen en klaargezet? Dit is veelal bij de vertrekhal van het vliegveld en bij terugkomst de aankomsthal. Mocht dit anders zijn dan wordt dit vermeld op uw reserveringsbevestiging. Het is in ieder geval altijd op loopafstand.
Hoe kom ik op de parkeerplaats? / hoe vindt ik de parking? Op uw reserveringsbevestiging vindt u het adres van de parking. Tevens ziet u op onze site bij elke aanbieder een kaart van Maps.
Veilig
Is parkeren betrouwbaar? Via Vliegen en Parkeren altijd! We werken enkel samen met betrouwbare aanbieders die veel ervaring hebben. Daarnaast worden de parkeerplaatsen regelmatig bezocht. Onze betrouwbaarheid wordt ook onderstreept door onze klanten. Zij beoordelen Vliegenenparkeren.nl met een ruime 8,5!
Wordt er met mijn auto gereden? Er wordt nooit onnodig met uw auto gereden, enkel om uw auto klaar te zetten bij terugkomst voor een soepele doorstroom.
Waar komt mijn auto te staan? Uw auto staat op de beveiligde parkeerplaats van de parking die u heeft geboekt. Om hier een extra vertrouwd gevoel bij te krijgen raden wij u aan om de foto's van de parkeerplaats te bekijken op onze site.
Is de parkeerplaats beveiligd? Alle parkeerplaatsen zijn minstens beveiligd met een omheining en poort/slagboom. Gezien de meeste parkings 24 uur per dag open zijn is de parking dus ook automatisch 24 uur per dag bewaakt.
Stel ik krijg schade aan mij auto, wat dan? Gelukkig gebeurt dit zelden. Indien dit wel het geval is dan raden wij aan om foto's te maken en dit direct te melden bij de parking. Informeer ons ook zo snel mogelijk dan leert de ervaring dat dit altijd opgelost wordt.
Worden er foto's van mijn auto gemaakt en de km stand genoteerd? Het is gebruikelijk dat de parking de kilometerstand opneemt en eventuele schade noteert op het formulier. Indien u dit prettig vindt kunt u zelf natuurlijk ook nog foto's maken en de kilometerstand noteren.
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...