#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
NL Nederlands
Afbeelding

Waarom is vliegenenparkeren.nl opgericht?

We bestaan inmiddels 5 jaar! maar hoe we tot dit idee zijn gekomen is een veel gestelde vraag. 5 jaar geleden las de oprichter (Jeroen van den Eerenbeemt) in de krant dat Eindhoven Airport uit ging breiden naar 5,5 miljoen reizigers. Dat was interessant want dat lag ‘slechts’ 35 kilometer tot zijn woonplaats. Een concreet idee was er nog niet maar dat zou snel komen. Twee weken later kwam namelijk in het nieuws dat reizigers die zijn auto hadden geparkeerd rondom Schiphol te maken hadden gehad met fikse schade en verdere vormen van oplichting. Jeroen ging zich verdiepen in dit verhaal en onderzocht de branche van het parkeren bij Vliegvelden. Met name voor Parkeren Schiphol waren al ontzettend veel vergelijkingssites (43!), meer dan aanbieders zelfs! Vervolgens werd Parkeren Eindhoven Airport onder de loop genomen en ook hier waren weer genoeg vergelijkers te bespeuren. Toen werden onze buurlanden Duitsland en België onderzocht. Ook hier waren weer genoeg vergelijkers aanwezig maar er was nog geen vergelijker die het totaal aanbod vergeleek op meerdere vliegvelden. Wat wel direct opviel is dat de prijzen van de vliegvelden (zeker destijds) een stuk hoger lagen dan de parkeeralternatieven rondom het vliegveld. Daarnaast werden er ook een andere ontdekkingen gedaan…

Ontdekking 1: Parkeren voor €1,80 per dag

In ontzettend veel advertenties van vergelijkers kwamen beloftes naar voren die niet waargemaakt konden worden. Vergelijkers vertelde dat er kon worden geparkeerd voor €1,80 per dag maar in werkelijkheid kon dit tarief niet behaald worden. Wellicht was dit wel mogelijk maar dan moest men op de terugweg een briefje van €20 onder de ruitenwisser vinden. De consument werd met veel lokkertjes die nooit waar konden worden gemaakt naar de site geleid.

Ontdekking 2: Categorieën zoals: “Populair” en “Door ons aanbevolen”

Ontzettend veel vergelijkers waren alles behalve objectief. Echter, hielpen enkele parkings hier zelf ook aan mee. Er was een flinke biedingsstrijd gaande dat inhield dat parkings meer commissie weggaven wanneer men hoger op de site stond. Hier kwam vliegenenparkeren.nl al snel achter.
Aanbieders gingen ook ons benaderen met de vraag: “Wat kost bij jullie deze zomer een plek boven aan de website?” Hier hadden we netjes op geantwoord met: “Wij houden van transparantie, daar zijn we een vergelijker voor. Bovenste plekken en vermeldingen zoals: “door ons aanbevolen” of “Populair” zijn bij ons niet te koop.”
Dit antwoord verraste een parking zeer en vertelde ons dat we daarin toch wel een van de weinige (wij denken wellicht wel de enigste) waren die niet mee deden met ‘het biedingsspel’.

Transparantie en gebruiksvriendelijkheid zijn in het eerste 2,5 jaar de kern geweest van het bedrijf. We wilden alles aanbieden zodat men een goede vergelijking kon maken en dat geheel onafhankelijk.

De volgende stap: Het reserveringsproces in eigen beheer

Na 2,5 jaar bezig te zijn geweest was het geen bereikt dat met de start van het bedrijf voor ogen was. Een super gebruiksvriendelijke onafhankelijke vergelijker zijn. Het was klaar voor de volgende stap, het reserveringsproces in eigen beheer brengen.
Vliegenenparkeren.nl was zoals zovele (tot op de dag van vandaag) een affiliate website. Dit hield in dat men een vergelijking deed op de website en vervolgens de reservering kon maken op de website van de parking. Nadeel van dit systeem is dat je het contact met de klant verliest. Daarnaast ontvang je ook geen feedback en heb je eigenlijk geen idee van wat er afspeelt bij de parkeerplaats. Om de klant echt van dienst te kunnen zijn wilde we daarom dat de bezoekers van Vliegen en Parkeren een reservering konden maken op onze website. Toen kwam Parcompare om de hoek kijken…

Parcompare zorgt ervoor dat bedrijven zoals D-Reizen en PrijsVrij de mogelijkheid krijgen om haar klanten een parkeerplaats bij het vliegveld te laten reserveren. Na het reserveren van de vakantie kan er dus in een moeite door een parkeerplaats bij het vliegveld gereserveerd worden. Dit was ook interessant voor Vliegen en Parkeren, want wij wilden ook graag de software hebben zodat klanten ook direct op onze website een reservering konden maken. Er werd een afspraak gemaakt en tijdens dit gesprek bleken de bedrijven op een lijn te liggen op het gebied van transparantie en het eerlijk zijn naar haar klanten. Voordeel hierbij was dat eigenaar Sven Snel zelf jaren lang een parkeerplaats heeft gehad bij Schiphol en daardoor de markt van de aanbiederszijde goed kent. Zodoende was het mogelijk om de bezoekers van Vliegenenparkeren.nl direct de mogelijkheid te verschaffen om de reservering op onze site te maken. Voordeel voor de klant is dat we de reservering optimaal kunnen begeleiden en dat de software automatisch herkent of er nog beschikbaarheid is of niet.

Van alles vergelijken naar het juiste aanbod bieden

Doordat we het reserveringsproces in eigen hand kregen hadden we veel meer contact met onze klanten dan voorheen. Ook kregen we meer inzicht in de aanbiederszijde en dat zorgde ervoor dat de strategie werd bijgeschaafd. Super goedkoop en super betrouwbaar bleek toch niet helemaal hand in hand te gaan. Deze strategie wordt door 99% van de vergelijkers gehanteerd maar zij hebben geen zicht op wat er bij de parkeeraanbieder gebeurt. Toen werd de lijn ingezet: Betrouwbaar parkeren en nog steeds geld besparen op je parkeerkosten doe je via vliegenenparkeren.nl! Zo boek je bij ons goedkope maar nog steeds betrouwbare parkeergelegenheden.
Je auto is op je huis na toch je op een na kostbaarste bezit en daar moet natuurlijk zorgvuldig mee om worden gegaan. Daarnaast is het wel zo prettig om de vakantie te beginnen of te eindigen zonder rompslomp. Dit wordt ook onderstreept door onze eigen klanten in onze reviews en verder toegelicht in een speciaal artikel

Speciale Vliegen en Parkeren Deals

De meest gebruiksvriendelijke website om je parkeerplaats te boeken, een juist aanbod met enkel betrouwbare aanbieders. Dan wordt het nu tijd voor een volgende stap! Onze eigen Vliegen en Parkeren Deal! De essentie van een Vliegen en Parkeren Deal is dat onze klant parkeert op een top locatie tegen een zeer scherpe prijs. De locaties en de service zijn nog steeds van top niveau maar met een vliegen en parkeren deal toch net wat goedkoper!

Wat volgt er nog?

Op dit moment zijn we bezig met een onderzoek dat naar verwachting voor velen leidt tot zeer interessante uitkomsten. Hierover volgende week meer! Daarnaast gaan we ook de Duitse consument helpen bij het parkeren van hun auto bij het vliegveld.
Mocht u nog een parkeerplaats willen reserveren bij het vliegveld, reserveer dan een betrouwbare parkeerplaats via Vliegen en Parkeren en bespaar gemakkelijk op uw parkeerkosten. 

Naar alle artikelen
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...