Zelf parkeren, verleden tijd?!

parking-427955

De afgelopen jaren zien we veel veranderingen in de auto- en parkeerbranche. Het parkeren bij vliegvelden kan vooralsnog op drie manieren: Parkeren op loopafstand, shuttle parkeren of het valet parkeren. Maar nu introduceert men wel een héél innovatieve manier van parkeren!

Het valet parkeren Schiphol is een vrije luxe parkeerdienst. U parkeert hierbij de auto direct voor de terminal, waarna u de sleutels afgeeft aan de balie. Schiphol medewerkers parkeren uw auto hierna in een garage of op een buitenterrein. Bij terugkeer rijden zij uw auto naar een afgesproken plek rondom de aankomsthal. Het lang parkeren vliegveld Schiphol wordt zo wel erg comfortabel gemaakt, u hoeft bovendien geen extra reistijd in te plannen en/of te zoeken naar een beschikbare parking!

 

Goed, beter, best…

Ondanks de populariteit van deze luxe valet parkeerdiensten rondom vliegvelden, blijft de parkeerbranche niet stilzitten! Het Franse bedrijf Stanley Robotics ontwikkelde autonome parkeerrobots die uw auto automatisch ophalen en weer klaarzetten! Het enige wat u nog hoeft te doen is het parkeren op een speciale plek. Uw aanmelding wordt online geregeld met het scannen van een barcode en wat helemaal mooi is: U hoeft zelfs de autosleutels nergens meer in te leveren!

Het werkt als volgt. U parkeert uw auto op een daarvoor aangewezen parkeerplaats. De autonome robot komt uw auto halen en met behulp van een platform onder uw auto, tillen ze uw wagen van de grond. Hierna rijdt de robot naar een parking waar de auto geparkeerd wordt. Dit doet de robot, volgens het bedrijf, beter en efficiënter dan menselijke chauffeurs. Dat komt omdat een chauffeur ruimte rondom de auto nodig heeft om uit te stappen en dit hoeft de robot natuurlijk niet. Daarnaast is er minder ruimte nodig voor het in- en uitrijden. De robots kunnen de auto’s rijen lang en rijen breed parkeren, want ze pikken er gemakkelijk één tussenuit in het midden. Als een resultaat van deze innovatie zou de parkeercapaciteit met 30% moeten toenemen!

De voordelen van de autonome parkeerrobots lijken ontelbaar. Zij delen niet alleen parkeerterreinen efficiënter in, ook een stukje extra gemak komt om de hoek kijken! Stanley Robotics heeft reeds succesvolle pilots gedraaid in Parijs en Lille; nu is Gatwick Airport in Engeland aan de beurt. In augustus 2019 vervangen de robots 170 van de normale parkeerplekken op het vliegveld. In diezelfe parkeerruimte gaan de robots 270 auto’s parkeren! Wat een uitvinding…

 

Spannend, maar nog ver weg!

Vindt u dit net als Vliegen en Parkeren nog een beetje spannend? Niet getreurd, voor zover we weten blijft het parkeren Schiphol Airport voorlopig ongewijzigd en kunt u daar nog ‘gewoon’ terecht met het shuttle- of valet parkeren. Let wel: Door het toenemende aantal vliegreizigers worden parkeerplekken ieder jaar schaarser en totdat de innovatieve parkeertrend overslaat op ons kikkerlandje, zullen we nog op tijd moeten boeken! Reserveer daarom tijdig uw parking; bespaar op parkeertarieven en voorkom stress…

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving