Welke inschatting maakt men over de parkeertarieven bij het vliegveld

Welke inschatting maakt men over de parkeertarieven bij het vliegveld

Wij hebben 272 mensen gevraagd wat zij denken wat de parkeerkosten zijn bij het vliegveld. Een opvallend resultaat is dat de men de parkeerkosten bij Schiphol dubbel zo hoog inschat dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ook bij alle andere vliegvelden zijn er genoeg opvallende antwoorden. De verantwoording voor dit onderzoek vindt u onder aan deze pagina.

Er is gevraagd wat men denkt wat de parkeerkosten zijn van 8 en 11 dagen parkeren op Schiphol en 8 en 11 dagen parkeren rondom Schiphol bij een externe aanbieder. Daarnaast is er gevraagd wat 11 dagen parkeren kost op en rondom vliegveld Eindhoven, Düsseldorf en Charleroi. Laten we beginnen met de resultaten van de parkeertarieven van Schiphol.

 

Kosten parkeren Schiphol

Aantal dagenInschatting  parkeerkostenWerkelijke kosten
 8 dagen Schiphol€99€49,50 - €89,50
 11 dagen Schiphol€125€69 - €104,50
 8 dagen rondom Schiphol€76Vanaf €38
 11 dagen rondom Schiphol€96Vanaf €52

Voor 8 dagen parkeren op Schiphol (Schiphol Smart Parking) betaald men tussen de €49,50 en de €84,50. Dit hangt af van het moment dat de reservering gemaakt wordt. Deze regel gaat natuurlijk ook op bij 11 dagen parkeren. Vooraf een parkeerplaats reserveren loont dus zeker! Uit dit onderzoek is dus gebleken dat men de parkeerkosten van zowel Schiphol zelf als parkeren rondom Schiphol dubbel zo hoog worden ingeschat dan dat ze daadwerkelijk zijn.

 

Kosten parkeren Eindhoven Airport

11 dagen parkerenInschatting  parkeerkostenWerkelijke kosten
op Eindhoven Airport€93€75
Eindhoven Airport externe aanbieder €72Vanaf €62

Aan de personen die meegewerkt hebben aan dit onderzoek werd gevraagd: “Wat denkt u dat 11 dagen parkeren kost op Eindhoven Airport?” Eindhoven Airport heeft een P8 locatie, echter is deze gelegen op 10 minuten rijden van het vliegveld. Bij parkeren op het vliegveld zelf mag de reiziger verwachten dat hij of zij er binnen 5 minuten is door middel van een shuttle bus of dat het vliegveld binnen 7 minuten te voet bereikbaar is. Ook hier loont het weer om een parkeerplaats vooraf te reserveren, voor verschillende data in de zomervakantie zijn enkele P-locaties al vol.

 

Uitleg P-locaties plus tarieven voor 11 dagen parkeren

  • €71 P8 Budget, 10 minuten shuttle
  • €75 P5 Bronze, 7 minuten lopen
  • €79 P5 Bronze+, 7 minuten lopen, overdekt
  • €103 P3 Silver, 5 minuten lopen
  • €200 P1 Gold, 1 minuut lopen

 

Kosten Parkeren Düsseldorf Airport

11 dagen parkerenInschatting  parkeerkostenWerkelijke kosten
op Düsseldorf Airport€98€88
Düsseldorf Airport externe aanbieder €75Vanaf €46

Parkeren op Düsseldorf Airport is ontzettend duur, zo betaald men voor 11 dagen parkeren op Düsseldorf Airport zelf €269,50! Echter, wordt Parkvogel door de luchthaven zelf erkend als officieel luchthaven product. Deze zijn ook op de website van de luchthaven Düsseldorf zelf te reserveren. Met de Sky-Train van Parkvogel bent u in 2 minuten op Düsseldorf Airport. Goedkoper parkeren doet u bij een van de parkings rondom Düsseldorf Airport. Het voordeel hiervan is dat de meeste parkeergelegenheden in de zelfde straat gelegen zijn.

 

Kosten parkeren Charleroi Airport

11 dagen parkerenInschatting  parkeerkostenWerkelijke kosten
op Charleroi Airport€93€149
Charleroi Airport externe aanbieder €75Vanaf €66

Parkeren bij Charleroi kan op de P3 locatie. Echter, deze locatie is gelegen op een reisafstand van 10 minuten met de shuttle bus. De kosten voor deze locatie zijn €95 voor 11 dagen. Rondom het vliegveld wordt de reiziger voor €66 vervoert richting de luchthaven met een reistijd van 5 minuten.

 

Hoe denkt men over het parkeren bij vliegvelden?

220 van de 272 afgenomen enquêtes zijn ‘face to face’ afgenomen. Hierdoor werd er automatisch een dialoog aangegaan met de respondent. Een repeterend verhaal binnen het parkeren rondom het vliegveld blijft het verhaal dat de parking onnodige kilometers met de auto rijdt zoals is besproken in de uitzending van Omroep Max. Buiten dit waren de respondenten ontzettend verrast over de parkeertarieven bij Schiphol Airport en de overige vliegvelden. Parkeren bij Schiphol werd dubbel zo hoog ingeschat dan dat dit daadwerkelijk is. Na afloop kreeg elke respondent een kaartje met daarop de antwoorden en de verbazing over de antwoorden veelal erg groot. Velen gaven aan dat zij hier zeer positief verrast door waren.

 

Hoe zit het werkelijk in elkaar?

De parkeeraanbieders rondom het vliegveld ondervinden hevige concurrentie van elkaar. Vandaar dat het serviceniveau steeds beter wordt en de tarieven dalen. Bij Schiphol waren bijvoorbeeld 2 jaar geleden nog 34 labels te reserveren terwijl dit er nu nog een 20 zijn. Verhalen waarbij er rond wordt gereden met auto's zijn verhalen die echt op zichzelf staan. Dat zie je ook aan de beoordeling van Vliegen en Parkeren met een 8,5. Al met al kunnen we concluderen dat parkeren bij het vliegveld een stuk goedkoper is dan dat men op voorhand in had geschat. Op Vliegen en Parkeren vindt u enkel betrouwbare parkings bij vliegvelden en kunt u veel geld besparen!

 

Verantwoording onderzoek

Het onderzoek is afgenomen op 7 verschillende momenten, op verschillende dagen en verschillende tijdstippen. Er is een analyse gemaakt van de leeftijd van de bezoekers op www.vliegenenparkeren.nl en deze is bij oplevering van dit onderzoek nagebootst. Er is gekozen om personen te ondervragen die wel dan niet per vliegtuig op reis gaan en wel of geen ervaring hebben met het parkeren bij vliegvelden. Gezamenlijk bepalen zij namelijk het prijsimago en vormen de prijsperceptie van de parkeertarieven bij vliegvelden.

Oplevering onderzoek: 22 juli 2016

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving