#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Nieuws 06 Aug 2018

Ryanair staakt opnieuw vanaf vrijdag!

Ryanair staakt opnieuw vanaf vrijdag

LET OP! De budgetmaatschappij schrapt op vrijdag 10 augustus 2018 maar liefst 104 vluchten in België, waarvan 82 vluchten op Charleroi airport! Dit is een gevolg van de piloten staking. Afgelopen maandag zat de Ierse onderneming met vakbonden om te tafel, maar dit leverde helaas niets op.

Het aantal gedupeerde vliegreizigers is vooralsnog 13.940, vertelt de woordvoerder bij Charleroi Airport. De budget airline schrapte tevens vluchten in Brussel, hier gaat het om 22 vluchten tot nu toe. De staking van Zweedse en Belgische piloten zorgen ervoor dat er op vrijdag 10 augustus niet gevlogen wordt.

Het conflict draait vooral om de bedrijfscultuur. Ook de Nederlandse vakbond voor piloten (het VNV) vindt dat de vliegers tijdens ziekte moeten worden doorbetaald en kan zichzelf niet vinden in de schijnzelfstandigheid van de organisatie.

Op dit moment zijn er 40 tot 50 Nederlandse piloten werkzaam bij Ryanair, hoe veel van hen vrijdag a.s. staakt is nog onduidelijk. Dit laten zij uiterlijk 12 of 24 uur voorafgaand aan de staking weten. Daarnaast moeten ook Duitse Ryanair piloten een knoop doorhakken, hun besluit wordt waarschijnlijk vandaag (woensdag) bekend.

Tips!

Ryanair moet u op tijd informeren indien uw vlucht geannuleerd of vertraagd wordt door een staking. Heeft u nog niets gehoord? Dan kunt u ervan uitgaan dat er een compensatie volgt voor vluchten op 10 augustus. Hoe hoog de compensatie is en wat vervolgstappen zijn, hangt af van uw vlucht.

Wellicht heeft u al een parking geboekt om goed voorbereid op reis te gaan! Vergeet niet om deze tijdig te annuleren, dan komen hier in ieder geval geen onverwachte kosten bij. We helpen u graag verder via onze gratis klantenservice.

Bron: Luchtvaartnieuws, AviClaim, Parool, RTLnieuws

Bekijk nieuws-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b