#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Nieuws 02 Febr 2018

Record aantal passagiers Nederlandse Luchthavens

Record aantal passagiers Nederlandse Luchthavens

Vandaag werd bekend dat de Nederlandse vliegvelden gezamenlijk een nieuw srecord hebben bereikt! In het derde kwartaal van 2016 is er een recordaantal van 20.8 miljoen passagiers van en naar Nederland gevlogen. Het vorige record stond op 19.3 miljoen dat werd bereikt in het derde kwartaal van 2015. Deze stijgende trend zet zich nu al 6 jaar structureel voort waarin het derde kwartaal telkens een nieuw record heeft opgeleverd. Dit heeft vanzelfsprekend met de vakantieperiode te maken in de maanden juli, augustus en september.

Het totaal aantal passagiers van alle vliegvelden in Nederland gezamelijk
Passagiers Nederlandse Luchthavens

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Schiphol en Eindhoven Airport groeien de rest daalt

De algemene groei van het aantal passagiers binnen Nederlandse luchthavens wordt sterk gedragen door Schiphol en Eindhoven. De kleinere vliegvelden in Nederland (Groningen en Maastricht) hebben het al tijden zwaar. Rotterdam is hierin stabiel.

De groei van de diverse Nederlandse Luchtavens 

blab bla

 

 

 

 

 

 

 

 De omzet van de vliegvelden is wel teruggelopen

Ondanks dat zowel het aantal passagiers als de omzet jarenlang is toegenomen is de omzet voor het eerst sinds jaren weer gedaald. Dit heeft te maken met het feit dat de gelden voor de start en landingsbanen zijn gedaald alsmede de tarieven voor het afhandelen van de passagiers. De diverse luchtvaartmaatschappijen ondervinden veel concurrentie van de diverse lowbudget maatschappijen. Om de concurrentie aan te blijven gaan zijn de ticketprijzen aangepast. Schiphol en Eindhoven verwachten ook voor komende jaren een groei in het aantal passagiers.

De vliegvelden die meegenomen zijn in dit onderzoek: Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde.

Mocht u willen parkeren Eindhoven Airport dan zijn wij van Vliegen en Parkeren u graag van dienst!

Bron: CBS

Bekijk nieuws-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b