#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Vergelijken 13 Aug 2017

Parkeren bij vliegvelden veel goedkoper dan gedacht

Parkeertarieven bij Vliegvelden Vergelijken

In de maand juli zijn er 272 Nederlandse consumenten ondervraagd naar wat zij denken dat de parkeertarieven zijn bij vliegvelden. Zowel parkeren op als rondom het vliegveld wordt veel te hoog ingeschat. De grootste klapper is Schiphol, men schat deze tarieven bijna dubbel zo hoog in dan dat deze daadwerkelijk zijn!

Let op: Het gros van de officiële parkeerplaatsen is niet via onze website te reserveren, we bieden enkel een aantal officiële parkeerplaatsen bij Schiphol en Weeze Airport aan. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 

Parkeertarieven Schiphol

Parkeren bij Schiphol heeft een zeer duur imago en dat wordt met dit onderzoek weer eens bevestigd. Echter, zijn de parkeertarieven van Schiphol juist lager! Zeker indien men vooraf een parkeerplaats reserveert. Last minute een parkeerplaats reserveren kan er wel voor zorgen dat de reiziger €40,00,- extra betaald. Rondom het vliegveld parkeren loont, ook bij Schiphol.

Aantal dagen

Inschatting  parkeerkosten

Werkelijke kosten

8 dagen op Schiphol

€99

€49,50 - €89,50

11 dagen op Schiphol

€125

€69 - €104,50

8 dagen Schiphol externe aanbieder

€76

Vanaf €38

11 dagen Schiphol externe aanbieder

€96

Vanaf €52

 

Parkeertarieven Eindhoven Airport

De parkeertarieven van Eindhoven Airport liggen zonder dat men vooraf reserveert hoger dan die van Schiphol. Hier waren de meeste ondervraagden erg door verrast. Zij gingen er juist vanuit dat parkeren bij een regionaal vliegveld altijd goedkoper zou zijn. Desondanks worden de parkeertarieven nog steeds te hoog ingeschat! Dit geldt voor zowel de parkeertarieven van Eindhoven Airport zelf als de externe alternatieven rondom het vliegveld.

11 dagen parkeren

Inschatting  parkeerkosten

Werkelijke kosten

op Eindhoven Airport

€93

€75

Eindhoven Airport externe aanbieder

€72

Vanaf €62

 

Parkeertarieven Düsseldorf Airport

Parkeren op vliegveld Düsseldorf is ontzettend duur (11 dagen voor €269,50). Parkeren op het vliegveld wordt dan ook veelal gedaan bij het erkende parking product tegenover de luchthaven of rondom het vliegveld. Via het erkende product tegenover het vliegveld wordt u binnen 2 minuten door middel van de Sky Train naar het vliegveld gebracht. Dit kost voor 11 dagen €88. Ook bij Düsseldorf Airport waren de inschattingen van de parkeertarieven hoger dan dat ze in werkelijkheid zijn.

11 dagen parkeren

Inschatting  parkeerkosten

Werkelijke kosten

op Düsseldorf Airport

€98

€88

Düsseldorf Airport externe aanbieder

€75

Vanaf €46

 

Parkeertarieven Charleroi Airport

Parkeren op vliegveld Charleroi is ontzettend duur. Er is wel een P3 locatie maar deze ligt op 10 minuten afstand tot het vliegveld. Dit is zelfs nog een stuk verder weg dan de meeste externe opties. Dit is dan ook de reden dat deze locatie niet is meegenomen als zijnde ‘op het vliegveld parkeren’.

 

11 dagen parkeren

Inschatting  parkeerkosten

Werkelijke kosten

op Charleroi Airport

€93

€149

Charleroi Airport externe aanbieder

€75

Vanaf €66

 

Reden van onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd door www.vliegenenparkeren.nl omdat de bezoekers van deze website vaak positief verrast waren door de lage kosten. Op deze website kan de bezoeker parkeerplaatsen bij vliegvelden in Nederland, Duitsland of België vergelijken. 

Bekijk vergelijken-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b