Nieuw record Eindhoven Airport meeste passagiers tot nu toe

vliegveld-drukte

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat het regionale vliegveld Eindhoven Airport een serie records had gebroken. Het gaat hierbij om het absolute hoogseizoen in juli en augustus. In deze periode vertrokken namelijk 1.014.402 passagiers vanaf luchthaven Eindhoven. Dit tegenover een aantal van 896.106 in die zelfde periode vorig jaar. Dat betekend dat er een groei van 13% is gemaakt in het aantal vervoerde passagiers! Als we kijken naar het totaal aantal passagiers zal Eindhoven Airport naar verwachting uitkomen op 4.65 miljoen. Dit zal dan een groei betekenen van 7% ten opzichten van 2015. Om het rijtje compleet te maken is op 8 september ook de drukste dag tot nu toe geweest met in totaal 18.000 aankomende en vertrekkende passagiers. Het vorig record stond nog op 16.422 passagiers. 

 

Waardoor zijn deze records behaald?

Belangrijk is dat Eindhoven Airport dit jaar 32.367 vliegbewegingen heeft gemaakt. Dat is 6% meer dan het aantal in 2015. Mede door de aanwezigheid van RyanAir, WizzAir en Transavia kan deze stijging bewerkstelligd worden. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor 80% van het vliegverkeer. In totaal kan men vanaf Eindhoven Airport reizen naar 70 bestemmingen!

 

Groei aantal parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport

Het doel is om Eindhoven Airport te laten groeien tot 43.000 vluchten per jaar. Dit betekend dat er natuurlijk ook meer parkeerlocaties nodig zijn. Op dit moment kunt u bij Eindhoven Airport parkeren op de P3,P4 en P5 locatie. In ons artikel Parkeren op Eindhoven Airport gaan wij dieper in de P-locaties van Eindhoven Airport. Rondom het vliegveld zijn ook genoeg interessante en goedkope parkeeropties. Als u op loopafstand wilt parkeren dan raden wij Park en Fly Eindhoven aan. Ook kunt u uw auto parkeren bij Eazzypark Eindhoven, zij kunnen u shuttle service aanbieden. Valet parking doet u uitstekend via Central Parking Eindhoven.

 

Lang parkeren Eindhoven Airport via Vliegen en Parkeren

Via Vliegenenparkeren.nl kunt u gemakkelijk parkeerplaatsen met elkaar vergelijken die gelegen zijn bij Eindhoven Airport. Na het aangeven van uw wensen kunt u uw parkeerplaatsen ook direct via ons reserveren en dat maakt het natuurlijk wel zo makkelijk! Parkeren Eindhoven Airport doet u dus gemakkelijk via Vliegen en Parkeren!

Bronnen: Eindhovens Dagblad & Omroep Brabant

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving