Kort parkeren bij vliegvelden is goedkoper in Nederland

Kort parkeren bij vliegvelden is goedkoper in Nederland

Ondanks het parkeren op vliegvelden ieder jaar duurder wordt, toont onderzoek aan dat Nederland het zo slecht nog niet heeft… De parkeertarieven van het kort parkeren verschilt per luchthaven en de Nederlandse luchthavens blijken voordeliger te zijn dan de luchthaven van onze buurlanden. 

 

Goedkoop, goedkoper, goedkoopst

Vliegveldinfo deed onderzoek naar 16 vliegvelden en wat blijkt: Wanneer je vlucht vertrekt op Groningen Airport Eelde ben je het goedkoopste uit. Met een online-reservering kunnen vliegreizigers al voor 12,50 euro hun auto kwijt. De tweede (en gedeelde) plaats gaat naar Charleroi Airport in Belgie, die dezelfde parkeertarieven hanteert als Rotterdam The Hague Airport; kort parkeren kan hier al vanaf 27 euro. Eindhoven Airport staat op de derde plaats en zij vragen een tarief van 28,50 euro.

 

Schiphol

De duurste luchthaven om een auto voor 3 dagen te parkeren, is die van Bremen. Daar betaal je maar liefst 55 euro voor 3 dagen! Wellicht dacht jij meteen aan Schiphol! Dat is niet vreemd want met een parkeertarief van 52,50 euro staan zij op de een-na-duurste luchthaven. Derde in de rij van dure parkeertarieven staat Keulen/Bonn vliegveld met prijzen vanaf 47 euro voor 3 dagen.

 

Voordelig kort- of lang parkeren in Nederland

De online tarieven voor parkeren, liggen het laagst in Nederland. Dit geldt zelfs voor de weekenden. Hier betaalt men gemiddeld 31,10 euro. In Belgie is dit ruim 3 euro meer en in Duitsland betalen vliegreizigers zelfs 41,50 voor een weekendje parkeren. Opvallend is dat wanneer je een week wilt parkeren, de rollen zijn omgedraaid. Je bent dan het voordeligst uit in Duitsland (49,20 euro). Hierop volgt Nederland met 64,50 euro en Belgie sluit af met een weektarief van 74,40 euro. Voor zowel ieder land geldt: Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger. Bovendien, bespaart het online reserveren van een parkeerplek je niet alleen kosten, maar ook kun je lekker onbezorgd aan je reis beginnen. Gezien het feit dat het luchtverkeer ieder jaar toeneemt, worden de parkeerplekken steeds schaarser! Zorg dus dat je op tijd jouw goedkope en betrouwbare parking boekt! Kijk en lees verder voor meer informatie over het goedkoop parkeren bij vliegvelden.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving