Herfstrapport parkeren bij vliegvelden

Herfstrapport parkeren bij vliegvelden

Wij van Vliegen en Parkeren vinden het altijd erg leuk als er een onderzoek is gedaan naar de parkeerkosten bij diverse vliegvelden. Deze onderzoeken nemen wij altijd graag onder de loep omdat deze soms zijn gemaakt met een ‘iets te gekleurde bril’. Dit was te merken bij het onderzoek van de consumentenbond. Dit onderzoek van vliegveldinfo.nl is een voorbeeld van een degelijk onderzoek, al worden hierbij de tarieven van de parkings rondom het vliegveld hierin niet meegenomen. Wij laten er even onze visie op los en kijken welke tips we mee kunnen nemen uit dit onderzoek.

 

Grote vliegvelden zijn duurder dan de regionale vliegvelden

Er wordt vastgesteld dat parkeren bij Brussel Airport, Schiphol, Keulen Airport en Charleroi Airport erg duur zijn in vergelijking tot de regionale vliegvelden.  Wel wordt genoemd dat lang parkeren Eindhoven Airport en parkeren bij Düsseldorf Airport hierin een uitzondering zijn op de regel. Let wel, hoe verder van te voren u een reservering maakt des te meer kosten u bespaard. Goedkopere parkings rondom het vliegveld raken namelijk vol en bijvoorbeeld Schiphol verhoogt haar tarieven met maar liefst 80%. Hiervoor nemen we als voorbeeld de afgelopen zomer. Als u een reservering wilt maken voor de volgende dag betaald u geen €49,50 voor 8 dagen parkeren maar €89,50.

 

Parkeren bij Schiphol, vooraf reserveren loont!

In het onderzoek wordt verwezen naar een prijs voor 7 dagen die ligt tussen de €82,20 en de €48,50 afhankelijk of men vooraf reserveert. De belangrijkste tip is inderdaad, reserveer vooraf een parkeerplaats ook als u op Schiphol zelf parkeert. Lang parkeren Schiphol via Vliegenenparkeren.nl is wel nog steeds een stuk goedkoper, namelijk 7 dagen voor €38,00.

 

7 dagen parkeren bij Brussel Airport

Parkeren op Brussel Airport zonder online reservering kan u €99 kosten. Dit is alweer €10 duurder dan in tijdens het lenterapport van vliegveldinfo.nl. Wanneer we deze prijzen afzetten tegen 7 dagen parkeren Brussel Airport via Vliegen en Parkeren dan betaald u €58! Dus €41 goedkoper dan wanneer u naar bij het vliegveld zelf parkeert!

 

Parkeren Charleroi Airport kan ook veel goedkoper!

Volgens het onderzoek kost 3 dagen parkeren op Charleroi €42 zonder- en €33 met online reservering. Op Vliegen en Parkeren is dit €29 en parkeert u op 5 minuten afstand tot het vliegveld inclusief shuttle service! Ook met 7 dagen parkeren zijn we goedkoper met een prijs van €50 inclusief shuttle service. Bekijkt u hier ons aanbod van goedkope kwalitatieve parkings maar eens.

 

Kleine vliegvelden hanteren voordeligere parkeertarieven

Als we kijken naar bijvoorbeeld Weeze Airport dan zien we dat parkeren op het vliegveld (P2 parkeren) €47 kost. Rondom het vliegveld kan dit voor €40, wederom inclusief shuttle service. Bekijk hier eens onze parkeren Weeze pagina!

Een parkeerplaats reserveren bij het vliegveld wordt vaak uitgesteld tot het laatste moment. Echter, is het juist erg effectief om uw parkeerplaats vooraf te reserveren. Gelukkig doet u dat erg goedkoop en super gemakkelijk via Vliegen en Parkeren!

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving