#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Nieuws 30 Juli 2018

Eindhoven in de top 3 snelst groeiende luchthavens Europa!

Eindhoven top 3 snelst groeiende luchthavens

Dit blijkt uit de cijfers van het ING Economisch Bureau en Eurostat. Eindhoven Airport heeft in de afgelopen vijf jaar een groei gerealiseerd van bijna 100%. Enkel de luchthavens Keflavik in Ijsland en Istanbul/Sabiha Gokcen scoren hoger in de lijst. De gemiddelde groei van de honderd grootste vliegvelden in Europa bedroeg zo’n 30 procent.

Echter, Eindhoven kan op dit moment niet verder groeien vanwege de afspraken aan de Alderstafel over het maximaal aantal vluchten. Deze afspraken worden op korte termijn herzien en opnieuw gemaakt door de overheid, Eindhoven Airport, omwonenden en andere stakeholders. Hierin wordt de toekomstige groei van het vliegveld besproken.

Keerpunt

In de tussentijd ontstond er meer verzet in de regio Eindhoven tegen de enorme groei van het vliegveld. Diverse protest-/actiegroepen stonden op om de groei te laten stoppen, of in ieder geval te stabiliseren. Tevens politieke partijen kijken kritisch naar de grote groei van Eindhoven Airport, ondanks de ecomische belangen van de stad.

Verklaringen

De groei van Eindhoven Airport is te verklaren: Veel budgetairlines zoals Ryanair, Wizzair en Transavia beginnen vanaf hier aan hun reis. Zij vliegen veelal op vakantiebestemmingen.

De groei van London Luton is tevens te verklaren. Airport Heathrow in London, wat op dit moment de nummer 1 luchthaven is, raakt vol. Een opvallende bevinding in de lijst van snelle groeiers is dat het vaak om vakantiebestemmingen gaat, secundaire luchthavens en airports waar prijsvechters toenemen.

Eindhoven Parkeren

Door het toegenomen aantal vluchten en vliegreizigers, ontstaat er een schaarste aan parkeerplekken. Reserveer daarom op tijd uw parking Eindhoven. Dit om stress en kosten te besparen! Vergelijk en reserveer direct via lang parkeren Eindhoven.

Bron: ING Economisch Bureau en Eurostatt. 

Bekijk nieuws-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b