#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Nieuws 20 Juli 2018

Zwarte maandag op Schiphol! 

Drukte Record Schiphol

Vliegreizigers opgelet! Vandaag een nieuw drukterecord op Schiphol: Vertrek op tijd, neem minder handbagage mee en houd rekening met vertragingen op de A4!

Maximale drukte

De gehele zomer is het behoorlijk druk op de luchthaven van Amsterdam. In totaal ziet Schiphol deze zomer 12,7 miljoen reizigers komen en gaan. Dat is circa 2,4% meer dan vorig jaar. Vandaag op 30 juni 2018, worden er in totaal 233.000 passagiers verwacht. Volgens hun woordvoerder beginnen 80.000 mensen aan hun reis, komen er 75.000 terug en stappen er 78.000 over.

Hoewel dit een nieuw drukterecord wordt voor het vliegveld, verwachten zij geen chaos: '’We hebben echt alles uit de kast gehaald om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Tot nu toe is dat deze zomer redelijk gelukt. Grote vertragingen zijn uitgebleven'’, vertelt de woordvoeder van Schiphol.

Deze topdrukte uit zich in langere wachttijden. De luchthaven adviseert daarom iedereen om op tijd te komen en zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen voor een vlotte doorstroom in de veiligheidscontrole. 

Bronnen: Telegraaf, AT5 en Eindhovens Dagblad

Bekijk nieuws-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b