De zomerdrukte op Schiphol, hier wat tips!

De zomerdrukte op Schiphol, hier wat tips

Ga jij tijdens de zomermaanden op vliegreis vanaf Schiphol? Weet dan dat het tijdens dit hoogseizoen altijd enorm druk is. Met deze tips kan jij de drukte eenvoudig omzeilen.

 

Met deze tips ga jij goed voorbereid op reis!

Omdat de zomer voor de deur staat, geven wij je graag wat tips voor de zomerdrukte op luchthavens. Hieronder zetten we de meest drukke dagen voor jou op een rijtje!  

 

Drukke data

Uit ervaring blijkt dat alle vrijdagen en  zaterdagen in juli ontzettend drukke vertrekdagen gaan worden voor onze vliegreizigers. Ook wordt er op de eerste 3 vrijdagen van Augustus grote drukte verwacht! De grote winnaar van 2018 is de week van 16 juli tm 21 juli. Hierin voorspelt het vliegveld in Amsterdam een de maximale topdrukte!

 

Drukteverspreiding op Schiphol

 

Je zult deze drukte vooral opmerken bij de controles, in de wegen naar Schiphol toe en bij de incheckbalies. Vertrekt jouw vlucht in deze periode? Houd daar dan rekening mee! Een paar tips om zonder problemen door de topdrukte heen te komen:

  1. In de zomermaanden wordt aanbevolen zeker 3 uur voor het vertrek van je vlucht aanwezig te zijn!
  2. Zorg dat je online incheckt van te voren, dat bespaart en heleboel rijen en tijd! Bij Ryanair is dit zelfs verplicht online.
  3. Nog niet geboekt? Probeer Schiphol te vermijden en probeer te vliegen vanaf alternatieve luchthavens zoals Rotterdam en Eindhoven.

 

Gratis tipje van de zaak

Uit ervaring weten wij dat de parkeerplekken rondom Schiphol schaars zijn, zeker in de zomervakantie… Je wilt je natuurlijk niet druk maken over een parkeerplek en die beschikbaarheid. Bovendien, als je een parking vooraf al gereserveerd ben je ook nog voordeliger uit!

Zorg dat je zorgeloos én voorbereid op reis gaat, dus boek vast jouw parkeerplaats om onverwachte verassingen te voorkomen.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving