#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Nieuws 14 Juli 2018

Vanaf 2019 betalen voor Kiss en Ride op Schiphol

Betalen voor Kiss en Ride Schiphol

Onlangs maakte de woordvoeder van Schiphol Amsterdam bekend dat zij de aan- en afvoer van passagiers duurzamer wil maken. Op dit moment gaat het om circa 10 miljoen autobewegingen per jaar en de luchthaven wenst een daling in dit autoverkeer.

Om dit te realiseren, moet men gaan betalen voor het ophalen en wegbrengen van de vliegreizigers. Met het betaald maken van ‘Kiss & Ride’ zou het autoverkeer ontmoedigd worden, moet de chaos in piekuren afnemen en neemt tevens de vervuiling op Schiphol af. Volgens Schiphol wordt nu ongeveer 25% van de reizigers gebracht en gehaald.

’Daar zijn we niet bij mee, omdat files op toegangswegen en onnodige opstoppingen rond de luchthaven met zich mee kan brengen. We kijken serieus naar alternatieven. Ja, die kosten automobilisten dan geld.’’

Verlaging drukte verbetering duurzaamheid

In de afgelopen jaren zagen we de parkeertarieven bij Schiphol fors stijgen, nu zijn de wegbrengers aan de beurt. De betaalde Kiss & Ride strook wordt naar verwachting volgend jaar in gang gezet. Hoe veel men moet betalen om langs Schiphol te rijden, is nog onbekend.

Bronnen: Metronieuws en Telegraaf

Bekijk nieuws-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b